Wenkbrauwen verven met Henna

Het verven met henna is anders dan verven met normale wenkbrauw verf. De verf blijft langer op de haren zitten (ongeveer 4-5 weken) en omdat niet alleen de haren maar ook de huid mee wordt geverfd lijkt de wenkbrauw voller en komt het model mooier uit.
Het verschilt per persoon hoe lang de henna verf op de huid blijft zitten (ongeveer 1-2 weken). Hoe meer haartjes er zitten hoe langer de verf op de huid blijft zitten. Hoe lang de henna op de huid en haartjes blijft zitten kan per persoon en per keer verschillen, dit is namelijk ook afhankelijk van bijvoorbeeld hormonen, veel transpireren en of je een vette huid hebt of niet. En hoe je zelf met je wenkbrauwen om gaat na de behandeling. Henna is een natuur product en daarom is het van te voren lastig te zeggen hoe de verf pakt. Zie hieronder hoe je jouw Henna Brows het beste kunt verzorgen.

Wij hebben henna in verschillende kleur tinten, van blond tot zwart.
Henna is een natuurlijke manier van wenkbrauw verven, er wordt geen waterstofperoxide gebruikt maar het wordt aangemaakt met water.

Niet doen bij: 

 • Allergie voor PPD (Echter hebben we een aantal klanten met een PPD allergie waarbij het verven met henna wel goed gaat. We kunnen dit eerst testen door bijvoorbeeld wat henna aan te brengen op je pols of achter je oor)
 • Wondjes in of rond de wenkbrauw
 • Verbrande huid door de zon
 • Bij recent geplaatste permanente make-up
 • Bij recente chemische peelingen,
 • laserbehandelingen of injectables
 • Bij zwangerschap of borstvoeding (Op zich kan je ook tijdens je zwangerschap of borstvoeding de wenkbrauwen verven met henna alleen het risico bestaat dat het minder of anders pakt i.v.m. hormonen. En als er een allergie optreed kan je minder makkelijk antibiotica gebruiken)

Nazorg in de eerste 24 uur na je behandeling:

 • Maak de wenkbrauwen niet nat
 • Ga niet in de sauna of zwemmen
 • Niet sporten (i.v.m. transpireren)
 • Gebruik geen wenkbrauw styling producten / make-up
 • Geen gezichtsbehandelingen

Het is aan te raden van te voren de wenkbrauwen te scrubben en een aantal dagen er voor geen zelfbruiningsproducten te gebruiken. En probeer na de behandeling zo weinig mogelijk met de wenkbrauwen te doen. Breng geen olie of crème op de wenkbrauwen aan en reinig de huid alleen rondom de wenkbrauw, kortom wees er zo zuinig mogelijk op!

Contact gegevens

Beauty & Browbar

Walstraat 94
7411 GP Deventer
0570-763003
06-152 49 100
info@beautyandbrowbar.nl

Openingstijden Beautysalon

Alleen op afspraak

Din: 13.00 - 21.30 uur
Woe: 09.00 – 21.30 uur
Don: 09.00 – 21.30 uur
Vrij: 09.00 – 18.00 uur
Zat: 09.00 - 17.00 uur

Openingstijden Browbar

Alleen op afspraak

Din:  09.30 - 21.30 uur
Woe: 09.30 – 17.30 uur
Don: 09.30 – 21.30 uur
Vrij: 09.30 – 18.00 uur
Zat: 09.30 – 17.00 uur

l

Salon Voorwaarden / Privacy statement

Voor onze salonvoorwaarden klik je hier .

Voor onze privacy verklaring klik je hier.

Beauty & Browbar (ecoBeauty) is aangesloten bij de  Anbos. (Algemene Nederlandse Branche Organisatie Schoonheidsspecialisten)