Voor & na foto's

Door wie wordt de behandeling uitgevoerd?

We werken samen met Gerda Locht, zij is gespecialiseerd in het zetten van semi-permanente make-up en heeft ruime ervaring.

Ze gebruikt hierbij de Powder Brows en de Full Lips techniek. Bij de Powder Brows techniek worden de wenkbrauwen met de juiste kleur ingekleurd waardoor het lijkt alsof je wenkbrauwen van nature voller en mooier qua kleur zijn.

De Powder Brows techniek geeft hierbij een heel natuurlijk effect.
Bij de Full Lips techniek worden de lippen volledig gepigmenteerd met de juiste pigment kleur. Hierdoor heb je altijd mooi gekleurde lippen en lijken de lippen voller en de lijnen strakker.

Wat is Semi-Permanente make-up?

Semi-permanente make-up (PMU) is een vorm van pigmentatie. We brengen pigmenten in de bovenste huidlaag aan waardoor je wenkbrauwen en lippen altijd kleur hebben. Hierdoor hoef je niet meer elke ochtend je wenkbrauwen te tekenen of lippenstift te gebruiken.

Ook hoef je je geen zorgen meer te maken tijdens het sporten of het gebruik van sauna of zwembad. Semi-permanente make-up blijft, afhankelijk van je huidtype, 1 tot 3 jaar zitten.

Hoe wordt semi-permanente make-up aangebracht?

Met een flinterdunne steriele naald wordt een speciale huidvriendelijke pigmentatievloeistof vlak onder het huidoppervlak aangebracht. Om de Semi-permanente make-up nauwkeurig aan te brengen is vakmanschap en betrouwbare apparatuur een vereiste.

Gerda is gespecialiseerd en werkt met de nieuwste apparatuur. Uiteraard worden alle voorbereidingen voor semi-permanente make-up vooraf goed besproken en afgestemd op jouw persoonlijke wensen om zo de perfecte wenkbrauwen en lippen te creëren.

Voor wie is semi permanente make-up geschikt?

Semi-permanente make-up is eigenlijk bij iedereen mogelijk, vooraf wordt er goed overlegd over de mogelijkheden en het gewenste resultaat. De wenkbrauwen worden ook altijd vooraf uitgemeten en voorgetekend om zo de gewenste vorm te bepalen. Er is geen ‘standaard’ vorm.

Gerda kijkt altijd naar jouw persoonlijke wensen en naar je gezichtsvorm. Het doel is om de wenkbrauwen en lippen altijd zo natuurlijk mogelijk te houden. Gerda geeft hierbij graag haar persoonlijke advies en eerlijke mening.

Hoe wordt de kleur bepaald?

Gerda heeft ruime keuze aan pigmenten, van de lichtste blond tinten tot de donkerste bruin en zwart tinten. Er wordt gelet op leeftijd, huidtype, haar- en huidskleur, lichte/warme tinten en uiteraard wordt er geluisterd naar jouw wensen.

Hoelang blijft semi-permanente make-up zitten?

Dit is per persoon verschillend. Het hangt af van je huidtype, of je al eerder semi-permanente make-up hebt gehad, de reactie van je huid tijdens de behandeling en aan welke kleur je laat toepassen (hoe lichter hoe sneller het weg is).
Zeer vette huid: tot 6 maanden
Vette tot normale huid: 6 – 9 maanden
Normaal droge huid: 9 – 14 maanden

Hoef je nu nooit meer je wenkbrauwen te verven?

Het ligt er natuurlijk aan wat je zelf mooi vind. Je wenkbrauwen hebben na een Powder Brow behandeling veel meer kleur. Maar je lichtere haren blijven natuurlijk door groeien, daarom is het wel aan te raden om af en toe je wenkbrauwen nog te verven.

Dit is echter wel minder vaak nodig dan voorheen. Het zelfde geldt voor je lippen, je kan gewoon lipstick of lipgloss blijven gebruiken wanneer je dat mooi vind.

Is de behandeling pijnlijk?

Ook dit is natuurlijk verschillend per persoon. Het grootste deel van onze klanten ervaart de behandeling niet als pijnlijk en vindt het epileren of harsen pijnlijker dan het pigmenteren.

Voorafgaand aan de behandeling wordt een verdovende crème aangebracht waardoor de behandeling een stuk minder voelbaar wordt.

Hoelang duurt de behandeling?

Over het algemeen duurt de behandeling inclusief voorgesprek, voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling ongeveer 2 uur.

Is semi-permanent make-up veilig?

Ja, mits je geen contra-indicaties hebt, is semi-permanente make-up veilig. Zie de contra-indicaties hieronder.

Gerda werkt uitsluitend volgens de strenge hygiëne- en veiligheidsregels welke door de ANBOS (brancheorganisatie) is samengesteld in samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid.

De salon van Beauty & Browbar, waar Gerda de behandelingen geeft, heeft een vergunning van de GGD. Zij houden streng toezicht over alle hygiëne- en veiligheidsregels.

Contra-indicaties

Een contra-indicatie is een reden of omstandigheid om een bepaalde behandeling niet uit te voeren.

Absolute contra-indicaties of Relatieve contra-indicaties:
Absolute contra-indicaties zijn indicaties waarbij je absoluut niet behandeld. Bij relatieve contra-indicatie wordt het behandelen afgeraden in sommige gevallen, maar zou het wel uitgevoerd kunnen worden.

Het is sterk afhankelijk van de mate en/of ernst van de aandoening. Gerda behandelt alleen mits alles goed besproken is van te voren en indien mogelijk met akkoord van de behandelend arts.

Absolute contra-indicaties:

 • Huidkanker in het behandelgebied.
 • Wanneer het te behandelen gebied het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling heeft ondergaan.
 • Wanneer het te behandelen gebied een litteken bevat dat minder dan een jaar oud is.
 • Op een plek waar minder dan zes weken geleden PMU is gezet.
 • Op een plek waar minder dan drie maanden geleden een PMU of tatoeage is weggelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is.
 • Wanneer het te behandelen gebied een geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen laat zien.
 • Als je onder invloed bent van alcohol of drugs.
 • Als je zwanger bent of borstvoeding geeft.
 • Als je koorts hebt.

 Relatieve contra-indicaties:

 • Botox en/of fillers
  Na een behandeling met botox/fillers wacht minstens 8 weken met het plaatsen van PMU.
 • Diabetes. Bij diabetes (suikerziekte) is permanente make-up in sommige gevallen af te raden omwille van een minder goede wondheling. Hierdoor kunnen kleurverschillen in het pigment ontstaan en wordt het resultaat niet mooi. Niet alle patiënten hebben echter een slechte wondgenezing. Bij de meeste patiënten is het dus geen probleem mits zij zich houden aan de nazorg die voorgeschreven wordt.
 • Hemofilie (bloedstollingsziekte)Bij hemofilie is er een stoornis in de bloedstolling. Deze mensen hebben snel blauwe plekken en spontane bloedingen. Hierdoor is er een grote kans op nabloedingen.
 • Chronische huidziekte. Chronische huidziekten zoals psoriasis, eczeem, vitiligo, keloïd, sarcoïdose, lichen planus, lichen nitidus en lichen sclerosus kunnen een Köbner fenomeen veroorzaken. Hierbij ontstaat of breidt de huidziekte zich uit naar plaatsen waar de huid een of ander trauma heeft ondergaan. Bijvoorbeeld een trauma als PMU.
 • Contactallergie. Allergie voor pigmentstoffen of andere materialen waarmee PMU wordt gezet. Wanneer je twijfelt over wel of niet behandelen bij dergelijke allergieën, voer dan eerst een kleine test met PMU uit achter het oor.
 • Immuunstoornis. Mensen met een immuunstoornis lopen een groter risico op infecties. Een infectie kan het resultaat van de PMU beïnvloeden.
 • Hart- en vaatafwijkingen. Vaak gebruiken deze mensen antistollingsmiddelen.
 • Bij het gebruik van antistollingsmiddelen. Antistollingsmiddelen zoals fenprocoumon (Marcoumar), acenocoumarol (Sintrom), Nadroparine (Fraxiparine®), Dalteparine (Fragmin®) en Enoxaparine (Clexane®), dabigatran (Pradaxa®), rivaroxaban (Xarelto®), apixaban (Eliquis®) en edoxaban (Lixiana®) zorgen ervoor dat het bloed dun blijft en niet (snel) stolt. Dit heeft effect op de mate waarin het pigment in de huid blijft zitten.
 • Bij het gebruik van corticosteroïden (tabletten) Corticosteroïden zorgen vaak voor een vertraagde wondgenezing en een dunne kwetsbare huid. Dit kan het eindresultaat van de PMU beïnvloeden.
 • Bij gebruik van roaccutane (isotretinoïde tabletten). Dit medicijn wordt vaak bij (ernstige) acne voorgeschreven. Het zorgt vaak voor een erg droge en broze huid, jeuk, huidontsteking, droge ogen en lippen. Geadviseerd wordt gedurende 5-6 maanden na de behandeling met isotretinoïne, PMU niet uit te voeren wegens mogelijk risico van hypertrofische littekenvorming of post inflammatoire pigmentatieafwijkingen (donkere plekken waar de huid beschadigd is).
 • Herpes simplex (koortslip). Indien er regelmatig een uitbraak voorkomt, is het af te raden een lippigmentatie uit te voeren. Er zit rond de lippen al littekenweefsel ten gevolge van eerdere wondjes. Op deze plaatsen zal het pigment moeilijker pakken, met als gevolg dat er een rafelige lip lijn ontstaat. Als de koortslip af en toe voorkomt (1 tot 2 maal per jaar) is een lipbehandeling geen probleem. Wel moeten de nodige voorzorgsmaatregelen in acht genomen worden (5 dagen voor de PMU behandeling, Zovirax tabletten innemen of behandelen met Zovirax crème + 1 week na behandelen met Zovirax crème doorsmeren). Houdt er rekening mee dat het plaatsen van een lip pigmentatie ook een uitbraak kan uitlokken.

Moet ik mijn eigen wenkbrauwharen weghalen/afscheren of epileren voor de behandeling?

Nee! Het advies is om minimaal 2 maanden voor de behandeling niet meer te epileren, zodat het beste uit je eigen wenkbrauw te halen valt.

Hoe zien mijn wenkbrauwen eruit direct na de behandeling?

De kleur kan de eerste dagen (ongeveer een week) aanmerkelijk donkerder zijn. Direct na de behandeling zal de behandelde huid wat rood en licht gezwollen zijn, dit is meestal binnen een paar uur weer verdwenen.

Is een nabehandeling noodzakelijk?

Binnen 6-8 weken is een nabehandeling noodzakelijk om eventuele kleine aanpassingen te doen van de vorm en (of) kleur. De touch up verlengt ook de houdbaarheidsduur van de semi-permanent make-up.

Advies na de behandeling:

Tijdens het pigmenteren gaat de huid kapot, waardoor er een wondje ontstaat wat vergelijkbaar is met een schaafwond. Slechte verzorging en onhygiënische behandeling kunnen wondinfecties en littekenweefsel veroorzaken. Bovendien kunnen wondinfecties tot een minder mooi resultaat leiden. Afhankelijk van uw lichamelijke conditie en gezondheid zal de opperhuid gemiddeld na 7 a 12 dagen genezen zijn. Dit verschilt per persoon.

 • houd de wond de eerste 48 uur droog. Indien de wond de dagen erna nat is geworden dep deze dan voorzichtig droog.
 • smeer de wond desgewenst in (met een schoon wattenstaafje).
 • raak de wond zo min mogelijk aan (was eerst je handen voordat je de wond verzorgt).
 • niet krabben aan de wond.
 • baden, zwembaden sauna’s en stoombaden minimaal 2 weken vermijden.
 • de wond niet blootstellen aan zonlicht of zonnebank minimaal 2 weken.
 • zorg ervoor dat de wond absoluut niet in aanmerking komt met cosmetica (bv make-up, haarspray, crèmes etc.)

Na de behandeling ontstaan er hele kleine korreltjes/velletjes op de huid. Dit zijn minuscule korstjes. Laat de huid dit ten alle tijden zelf afstoten, je voorkomt zo een litteken en meetrekken van pigment wat in de huid zit.

De gepigmenteerde huid zal de eerste dagen aanmerkelijk donkerder zijn. Deze kleur neemt af zodra het genezen is. Indien de kleur te licht is of er ontbreekt iets wordt dit bij een vervolgbehandeling bijgewerkt. De behandeling is pas voldaan na de tweede behandeling. Deze vindt binnen 8 weken plaatst en wordt direct ingepland.

 

Wat kost een behandeling?

De Powder Brows behandeling kost €375 incl. 1 nabehandeling binnen 8 weken.
De Full Lips behandeling kost €375 incl. 1 nabehandeling binnen 8 weken.

Wil je voordat je een afspraak maakt eerst meer informatie of heb je nog vragen? Neem dan contact op met Gerda op 06 – 24 78 49 10.

Wil je direct een afspraak plannen voor de Powder Brows of Full Lips behandeling (uiteraard neemt Gerda alvorens de behandeling de tijd om alles uit te leggen en overleggen jullie samen wat het resultaat moet worden), neem dan contact op met Beauty & Browbar 0570-763003.

De ruimte waar behandeld wordt is door de GGD goed gekeurd. Onze vergunning is te vinden op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl.

@beautyandbrowbar_
 • Fijne dag vandaag!! 😊

#wenkbrauwen #skincare #beautyandbrowbardeventer #walstraatdeventer #Baborskincare #babor #deventer #wenkies #hennabrows #lashes #gezichtsbehandelingen #facialtreatments #ontspanning #relax #antiage #threadingbrows #brows #eyebrows #tintingbrows #eyebrows
 • We hebben super leuke product sets binnen gekregen voor hele mooie prijsjes! Check het filmpje 👆🏼 bestel jouw product set via een DM of kom gewoon even langs! @baborofficial
 • Zijn je wenkbrauwen ready for the weekend?
 • Onze nieuwe lente/zomer make-up! Esmee laat je zien hoe je dit gebruikt 💄 🌟
 • Al vanaf het 25ste levensjaar begint onze huid te verouderen. Invloeden van buitenaf zoals uv-straling, vervuiling, stress en nicotine, maar ook de gevolgen van het natuurlijke verouderingsproces zorgen ervoor dat de huid droger en dunner wordt, haar stevigheid verliest en zich langzamer hersteld. Dus begin optijd! 😉
 • Het is tijd om je skincare producten aan te passen! 

Je huid verandert met de seizoenen, maar ook met elke levensfase. Wat een aantal jaar geleden goed was voor je huid, kan nu ineens niet meer zo goed zijn. 

En zo zijn er nog tal van oorzaken die ervoor kunnen zorgen dat je huid niet meer goed op je skincare producten reageert. We hebben stapel korting op alle reinigingsproducten! Kom binnen voor advies en info!
 • 🥰Fall in love with your brows!😍 Vandaag nog! Want we hebben vanmiddag nog plek! Happy valentine!💗💕❤️
 • De eerste foundations ter wereld gecombineerd met huidverzorgende werkstoffen. 

De combinatie tussen make-up en de werkstoffen uit de Babor ampullen maakt deze make-up lijn tot echte SKINCARE make-up. 

Matteren, hydrateren of ter vermindering van rimpels? De Babor foundations zijn met deze werkstoffen perfect aangepast aan de verschillende huidbehoeften!

Vanaf €36,90
Fijne dag vandaag!! 😊

#wenkbrauwen #skincare #beautyandbrowbardeventer #walstraatdeventer #Baborskincare #babor #deventer #wenkies #hennabrows #lashes #gezichtsbehandelingen #facialtreatments #ontspanning #relax #antiage #threadingbrows #brows #eyebrows #tintingbrows #eyebrows
Fijne dag vandaag!! 😊 #wenkbrauwen #skincare #beautyandbrowbardeventer #walstraatdeventer #Baborskincare #babor #deventer #wenkies #hennabrows #lashes #gezichtsbehandelingen #facialtreatments #ontspanning #relax #antiage #threadingbrows #brows #eyebrows #tintingbrows #eyebrows
2 maanden ago
View on Instagram |
1/9
We hebben super leuke product sets binnen gekregen voor hele mooie prijsjes! Check het filmpje 👆🏼 bestel jouw product set via een DM of kom gewoon even langs! @baborofficial
2 maanden ago
View on Instagram |
3/9
Zijn je wenkbrauwen ready for the weekend?
Zijn je wenkbrauwen ready for the weekend?
3 maanden ago
View on Instagram |
4/9
Onze nieuwe lente/zomer make-up! Esmee laat je zien hoe je dit gebruikt 💄 🌟
3 maanden ago
View on Instagram |
5/9
Al vanaf het 25ste levensjaar begint onze huid te verouderen. Invloeden van buitenaf zoals uv-straling, vervuiling, stress en nicotine, maar ook de gevolgen van het natuurlijke verouderingsproces zorgen ervoor dat de huid droger en dunner wordt, haar stevigheid verliest en zich langzamer hersteld. Dus begin optijd! 😉
Al vanaf het 25ste levensjaar begint onze huid te verouderen. Invloeden van buitenaf zoals uv-straling, vervuiling, stress en nicotine, maar ook de gevolgen van het natuurlijke verouderingsproces zorgen ervoor dat de huid droger en dunner wordt, haar stevigheid verliest en zich langzamer hersteld. Dus begin optijd! 😉
3 maanden ago
View on Instagram |
6/9
Het is tijd om je skincare producten aan te passen! 

Je huid verandert met de seizoenen, maar ook met elke levensfase. Wat een aantal jaar geleden goed was voor je huid, kan nu ineens niet meer zo goed zijn. 

En zo zijn er nog tal van oorzaken die ervoor kunnen zorgen dat je huid niet meer goed op je skincare producten reageert. We hebben stapel korting op alle reinigingsproducten! Kom binnen voor advies en info!
Het is tijd om je skincare producten aan te passen! Je huid verandert met de seizoenen, maar ook met elke levensfase. Wat een aantal jaar geleden goed was voor je huid, kan nu ineens niet meer zo goed zijn. En zo zijn er nog tal van oorzaken die ervoor kunnen zorgen dat je huid niet meer goed op je skincare producten reageert. We hebben stapel korting op alle reinigingsproducten! Kom binnen voor advies en info!
3 maanden ago
View on Instagram |
7/9
🥰Fall in love with your brows!😍 Vandaag nog! Want we hebben vanmiddag nog plek! Happy valentine!💗💕❤️
🥰Fall in love with your brows!😍 Vandaag nog! Want we hebben vanmiddag nog plek! Happy valentine!💗💕❤️
4 maanden ago
View on Instagram |
8/9
De eerste foundations ter wereld gecombineerd met huidverzorgende werkstoffen. 

De combinatie tussen make-up en de werkstoffen uit de Babor ampullen maakt deze make-up lijn tot echte SKINCARE make-up. 

Matteren, hydrateren of ter vermindering van rimpels? De Babor foundations zijn met deze werkstoffen perfect aangepast aan de verschillende huidbehoeften!

Vanaf €36,90
De eerste foundations ter wereld gecombineerd met huidverzorgende werkstoffen. De combinatie tussen make-up en de werkstoffen uit de Babor ampullen maakt deze make-up lijn tot echte SKINCARE make-up. Matteren, hydrateren of ter vermindering van rimpels? De Babor foundations zijn met deze werkstoffen perfect aangepast aan de verschillende huidbehoeften! Vanaf €36,90
4 maanden ago
View on Instagram |
9/9

Contact gegevens

Beauty & Browbar

Walstraat 94
7411 GP Deventer
0570-763003
06-152 49 100
info@beautyandbrowbar.nl

Openingstijden Beautysalon

Alleen op afspraak

Din: 13.00 - 21.30 uur
Woe: 09.00 – 21.30 uur
Don: 09.00 – 21.30 uur
Vrij: 09.00 – 18.00 uur
Zat: 09.00 - 17.00 uur

 Vind je het leuk om iemand te verrassen? Of om samen een moment van ontspanning te beleven? Dat kan!

Onze cadeaubonnen zijn verkrijgbaar voor een behandeling (bijvoorbeeld voor een wenkbrauw of gezichtsbehandeling), een duo behandeling of je laat de keuze bij degene die je verrast. Hij of zij kiest dan zelf zijn of haar behandeling.

Onze cadeaubonnen zijn verkrijgbaar vanaf € 10,00. Plan een afspraak in onze online agenda bij "cadeaubon of product ophalen".
Bij "opmerkingen" geef je aan welke behandeling je kiest of welke waarde de cadeaubon krijgt.
Wij zorgen er natuurlijk voor dat je bon feestelijk verpakt is en er zit een verassing bij! Dat maakt het extra leuk om te geven.

Maar je kan je cadeaubon ook online bestellen! De bon wordt per mail naar je verstuurd, met een cadeaubonnummer.
Bewaar het nummer goed, deze is nodig bij het inleveren van de cadeaubon.

Openingstijden Browbar

Alleen op afspraak

Din:  09.30 - 21.30 uur
Woe: 09.30 – 17.30 uur
Don: 09.30 – 21.30 uur
Vrij: 09.30 – 18.00 uur
Zat: 09.30 – 17.00 uur

l

Salon Voorwaarden / Privacy statement

Voor onze salonvoorwaarden klik je hier .

Voor onze privacy verklaring klik je hier.

Beauty & Browbar (ecoBeauty) is aangesloten bij de  Anbos. (Algemene Nederlandse Branche Organisatie Schoonheidsspecialisten)